Kunstnyt nr. 6 August 2022

KUNSTNYT

Ministeriernes Kunstforening

https://mkunst.dk/
Nr. 6 – August 2022

Hermed den endelige udgave af efterårets arrangementer

Men først en kort oversigt

September: Bjørn Wiinblads Hus (Det blå Hus). Omvisning

Oktober: Kunst på Borgen. Omvisning

November: Thorvaldsens Museum -Talk om Thorvaldsen og salonværtinderne

Bjørn Wiinblads Hus

Rundvisning

Tirsdag, den 6. september, kl. 16.50


Mødested: BJØRN WIINBLADS VEJ 5 – DK-2800 KGS. LYNGBY,
se kort:

https://kort.degulesider.dk/m/HmgQw

Bjørn Wiinblad boede og arbejdede i Det Blå Hus i Lyngby, når han var i Danmark. Under besøg i huset, kan man få et levende indtryk af hans hverdag, hvordan han boede, og ikke mindst hvorfra han fik inspiration til sine værker.
Hans boligindretning og hans internationalt orienterede kunstsamling vidner om stor kærlighed til det orientalske.
Det Blå Hus er indrettet som en Aladdins hule, og der er visuelle oplevelser på hver en centimeter af det 700 kvadratmeter store hjem.

Så der venter jer en unik oplevelse!

Antal: 20 eller 40 personerGæster er velkomne
Pris
: 125 kr. for medlemmer, 150 kr. for gæster

Tilmelding sker ved at sende en mail til Allan Harder mærket ”BJØRN WIINBLAD ” samt oplysning om eget navn og antal deltagere. Du er først tilmeldt, når du har fortaget indbetaling.

Indbetaling:
Har duMobilePay skal indbetaling ske på MobilePay: 2066 6519. I kommentarfeltet skrives: ”WIINBLAD” + navn og antal deltagere. 

Har du ikke MobilePay, skal indbetaling ske på foreningens bankkonto, nr. 3001- 4001531107. I kommentarfeltet skrives: ”WIINBLAD” + navn og antal deltagere. 

Tilmeldings- og betalingsfrist: 4. september /Tilmelding er bindende!!
 

KUNST på BORGEN
 Præsentation af kunstværker på Christiansborg

Tirsdag, den 11. oktober, kl. 16 – 17.30

Mødested:

Folketingets besøgsindgang, Rigsdagsgården, Christiansborg

Mødetid:
 kl. 15.45 på grund af sikkerhedskontrol

Antal: 30 Gæster er velkomne
Pris
: 50kr. for medlemmer, 75 kr. for gæster

Tilmelding sker ved at sende en mail til Helga Eiskjær på mærket ”Chr.borg” samt oplysning om eget navn og antal deltagere. Du er først tilmeldt, når du har fortaget indbetaling.

Indbetaling:
Har duMobilePay skal indbetaling ske på MobilePay: 2537vc I kommentarfeltet skrives: ” ”Chr.borg” + navn og antal deltagere. 

Har du ikke MobilePay, skal indbetaling ske på foreningens bankkonto, nr. 3001- 4001531107. I kommentarfeltet skrives: ” ”Chr.borg” + navn og antal deltagere. 

Tilmeldings- og betalingsfrist: 15. september /Tilmelding er bindende!!
 

THORVALDSENS MUSEUM
TALK OM THORVALDSEN OG SALONVÆRTINDERNE

VED MAJA LYKKETOFT

ONSDAG DEN 2. NOVEMBER  2022, kl. 15.45

Omvisningen starter præcis

Bertel Thorvaldsens Plads 2, København K

Mødested: forhallen


Maja fortæller levende om Thorvaldsen, salonværtinderne og en tid, hvor kulturens kvinder hverken blev berømmet eller belønnet for deres store indsats.

Gennem livet mødte Thorvaldsen mange kvinder, der fik betydning for hans karriere. Heriblandt salonværtinderne, der støttede mange af tidens kunstnere økonomisk og inviterede til salonaftener, hvor kunstnere, videnskabsfolk og beslutningstagere kunne udveksle tanker.

Salonværtinderne var med til at løfte Thorvaldsen frem mod sin stjernestatus – mest velkendt er nok baronesse Christine Stampe, der inviterede ham til at bo på Nysø Gods, lod opføre ham et atelier og havde en stor aktie i at Thorvaldsens Museum blev en realitet.

Antal: 25 – Gæster er velkomne
Pris
: 100 kr. for medlemmer, 150 kr. for gæster

Tilmelding sker ved at sende en mail til Ellen Tobias () mærket ”Bertel ” samt oplysning om eget navn og antal deltagere. Oplys også gerne telefonnummer.

Indbetaling:
Har duMobilePay skal indbetaling ske på MobilePay: 3093MZ I kommentarfeltet skrives: ”Bertel” + navn og antal deltagere. 

Har du ikke MobilePay, skal indbetaling ske på foreningens bankkonto, nr. 3001- 4001531107. I kommentarfeltet skrives: ”Bertel” + navn og antal deltagere. 

Tilmeldings- og betalingsfrist:  26. oktober 2022 / Tilmelding er bindende!

Årlig hvervegevinst
Nye
, supplerende regler

 Til orientering

Med virkning fra og med generalforsamlingen 2023 har bestyrelsen besluttet, at de som deltager i lodtrækningen om en hvervegevinst, men som ikke vinder, i stedet – efter frit valg – kan deltage gratis i ét af årets arrangementer, dvs. i ét af de arrangementer, som afholdes indtil den efterfølgende generalforsamling.